Wist je dat er eenvoudige hulpmiddelen zijn waardoor je echt sneller in slaap kan vallen? De meest effectieve opties die jou echt kunnen gaan helpen vind je hier. De opties zijn verrassend en verassend goedkoop, dus het uitproberen waard om te ervaren of dit voor jou werkt. De kan is immers groot.
Blauw licht filter
Melatonine. Wellicht heb je er al eens van gehoord, het is namelijk het belangrijkste slaaphormoon. Dit hormoon maak je dus zelf aan waardoor je lichaam beter ontspant en je in slaap kunt vallen. Van nature gaat je lichaam zodra het donker wordt melatonine aanmaken. Melatonine zorgt ervoor dat je lichaam in de slaapstand gaat en dit proces wil je dus niet afremmen!
En wat doen wij massaal in de avond... lampen aan, tv aan en kijken naar een smartphone scherm. Opzich begrijpelijk maar het komt de aanmaak van melatonine niet ten goede. Vooral het vele blauwe licht, welk voor het grootste gedeelte wordt veroorzaakt door schermen, komt niet ten goede voor de aanloop naar een goede nachtrust. Dit blauwe licht kun je met een speciale slaap bril filteren, waardoor je er dus voor zorgt dat je lichaam niet geremt wordt in de aanmaak van melatonine waardoor je veel beter in slaap zal vallen!
Magnesium
Wanneer je gaat slapen, gaat jouw lichaam van de ‘dagstand’ over naar de 'slaapstand'. Dit is een fasinerend proces wat je kunt zien als een kettingreactie tussen je hormomen, hersenen, zenuwen en spieren. Magnesium heeft een positieve werking op onder andere je zewuwstelsel, hersenfunctie, elektrolytenbalans, spieren en nog veel meer. Echter is de juiste vorm van magnesium wel van groot belang en dat is Magnesium bisglycinaat. (Vele malen beter dan de standaard en veel voorkomende magnesium tabletten welke vaak bestaan uit magnesiumoxide of magnesiumcitraat.)
Verzwaringsdeken
Ouders kunnen het zich vast allemaal nog wel herinneren. Je legt een baby weg en zodra je stopt met aaien of je hand eraf haalt wordt de baby weer onrustig. Dit komt doordat jouw hand de baby het een gevoel geeft van veiligheid, rust en liefde. Dit gevoel zorgt onder ander voor de aanmaak van serotonine (gelukshormoon) en - daar is ie weer - melatonine. Hierdoor kun je beter ontspannen en geef je jouw hersenen de juiste signalen om te gaan slapen: lagere hardslag, lagere bloeddruk en een lager stressniveau. Een verzwaringsdeken werkt precies volgens dit principe en kan er dus erg goed aan bijdragen dat je eerder in slaap valt. En doordat je er de hele nacht onder ligt zorgt het er ook voor dat je letterlijk veel rustiger ligt te slapen. Hierdoor wordt je slaap ook effectiever doordat je dieper kunt slapen en dus meer uit je slaap haalt.
Een goed kussen
Een goed kussen is belangrijker dan je denkt! Ons advies is om een ergonomisch kussen te nemen dat slapen op je rug stimuleert en je nek en hoofd beter ondersteunt. Ook als je nu nog geen 'rugslaper' bent kun je jezelf daarin gewoon trainen. Door gewoon (zo lang als mogelijk) op je rug te blijven liggen als je gaat slapen. Door het juiste kussen zal je waarschijnlijk ook in die houding blijven liggen. Op je rug liggen is namelijk de beste manier om te slapen doordat het gewicht van jouw lichaam zo goed mogelijk over het matras wordt verdeel én je ligt in een natuurlijke houding. (Denk bijvoorbeeld eens aan je hoofd/nek wanneer je op je buik ligt. Die kijkt 8 uur lang strak opzij. En hoe stijf kan je schouder of arm voelen wanneer je te lang op je zij hebt gelegen....) Ook een nieuw kussen is een relatief kleine aankoop vergeleken met het grote voordeel dat je eruit kunt halen om beter te slapen.